farvet logo

Hvad er DNS?

Når du køber et domæne som f.eks. incloud.dk, har du købt rettigheden til at bruge dette navn på internettet. Men hvordan virker domæner?

Når du køber et domæne som f.eks. incloud.dk, har du købt rettigheden til at bruge dette navn på internettet. Men hvordan virker domæner? Du skal heldigvis ikke bekymre dig om det tekniske, da vi på alle hosting aftaler, håndtere dette for dig gratis, men da domænet er dit og ikke vores, bliver du måske involveret i at give os adgang til dit domæne. Domæne håndtering indeholder 3 niveauer.

Registranten

Registranten er det sted du har købt domænet. Det er hertil du betaler den årlige afgift for domænet.

.dk domæner

Ved .dk domæner kan registranten enten være dit købssted eller helt særlig for .dk domæner være punktum.dk ( tidligere dk-hostmaster )

Alle andre domæner

Ved alle andre domæner, er registranten altid det sted du har købt domænet.

DNS

DNS står for Domain name server. Denne server står for at oversætte din domæne adresse, f.eks. incloud.dk en IP adresse som f.eks. 25.12.251.84. Man kan sige at vi oversætter menneskesprog til computersprog.

Det er på DNS serveren vi fortæller omverdenen, hvilken server de skal kontakte for at se vores hjemmeside eller sende os en email.

Det anbefales på det kraftigste at du har en IT kyndig til at håndtere denne service, da fejl her kan medvirke at din hjemmeside ikke virker, eller at du ikke modtager emails osv. Det behøver ikke være os der håndtere denne service for dig, mange virksomheder har en IT afdeling tilknyttet, der håndtere inhouse IT, og denne virksomhed vil ofter gerne håndtere DNS. Vi tilbyder dog at gøre det gratis.

Destinations server

3. led i DNS opsætningen er destinationsserveren. Dette kan være en webserver der håndtere jeres hjemmeside, en mail server der håndtere mails eller lignende.